top of page
YÜZBEYÜZ

14 Mayıs Cmt

|

Nilüfer Yoga

YÜZBEYÜZ

Yüzyüze Kadın Çemberi Etkinlik Katılımcı Sayısı: 15 Yedek Katılımcı Sayısı: 5

Bu etkinlik için kayıtlarımız kapanmıştır
Diğer etkinlikleri gör

Zaman & Mekan

14 May 2022 15:00 – 17:30

Nilüfer Yoga , Esentepe Mah İvazpaşa Sok Esenkent sitesi B2 Blok No:4/D, Esentepe, 16200 Nilüfer/Bursa, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Ne demekti yüzbeyüz…

Yüz yüze, göz göze, diz dize hemhal olmak, çemberde kavuşmak. Evet ama o nasıl bir şeydi?

1 yıldır platform aracılığıyla yaptığımız online etkinliklerde göz göze bakışamadık, kavuştuk ama dokunamadık, sarılamadık. Yüzlerimiz ile ancak ekranda ifade ettik kendimizi. Kendi yüzümüzü de uzun uzun seyrettik, diğerlerininkini de.. Şimdi gerçekten yüz yüze geldiğimiz zamanlarda yavaş yavaş bedenlerimizi de hatırlıyoruz. Belki yaslarımız, belki kutlamalarımız var buna dair. Nelerle yüzleştik kim bilir?

Yüzbeyüz Çember’e davet ediyorum sizi. Yüz yüze gelmeye ve açılan neyse, okunan neyse, göz göze, diz dize, hemhal olmaya, kavuşmaya davetim var.

“Çember derin bir dinleme ve şahitlik pratiğidir; sohbet, diyalog, münazara değildir. Karşılıklı konuşulmaz, birbirine yanıt verilmez, yorum yapılmaz. Konuşma objesini tutan kişi sözle ya da başka bir şekilde kendini ifade eder, diğer herkes can kulağıyla ve tüm mevcudiyetiyle bu kişiyi dinler, şahitlik eder. Çember, şifalı bir dokunuşu olsa dahi bir grup terapisi ve yüklerimizi boşaltma alanı değildir; öz kaynaklarımızı keşfedebileceğimiz, kendi yaşamlarımıza şahitlik ettiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz cesareti topluluk dayanışmasıyla aktive edebileceğimiz bir pratiktir. Bu pratikte, bir şeyleri şifalandırmaya çalışmayız; çemberin şifası tam olarak bu koşulsuz, gündemsiz mevcudiyet ve şahitlik alanı olmasından kaynaklanır. Çember pratiği kendi içsel rehberliğimizle temas etmemize destek amaçlıdır; iyileştirici etkileri olabilmekle birlikte terapi niteliği taşımaz.”

Kapak Fotoğrafı: Sezin Sağlam Karaçal

KOLAYLAŞTIRICI:

Baitha Bahar 

baithabahar@gmail.com

Kendini bilme ve iyileşme yolculuğunda yıllardır aldığı birçok terapi ve eğitim sayesinde asıl mevzunun "kişisel" olarak gelişmek değil, maneviyata merakla, samimiyetle, cesaretle yaklaşmak ve topluluk halinde birliği keşfetmek olduğunu, bunun da ancak ortak bir barış dilini kullanarak gerçekleşebileceğini öğrendi. Bu çerçevede Empati Dengesi adı altında barış dilinin öğrenilmesi için eğitimler vererek, çember kolaylaştırarak, en çok da birlik için şarkılar söyleyerek hizmet ediyor.

bottom of page