

20 Mayıs Cum
|Zoom
HAMİLELİKLE YÜZ YÜZE: Eyvah, Yaşasın Hamileyim
Etkinlik Katılımcı Sayısı: 8 Yedek Katılımcı Sayısı: 6
Zaman & Mekan
20 May 2022 20:30 – 22:30
Zoom
Etkinlik Hakkında
"İşin ruhunu arama yolculuğumda
Birlikte çalıştığım tüm kadınları içtenlikle dinledim.
Nihayetinde anladım ki,
Bir çocuk dünyaya getirmek isteyen kadın,
Beyniyle değil,
Ruhu ve yüreği ile hazırlanmalı buna.
Zira doğum,
Kadının beyniyle değil,
Bedeniyle yaptığı bir şeydir."
Pam England, İçsel Doğum
Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, bunun sizde açığa çıkardığı duygular olabilir; sevinç, heyecan, endişe, üzüntü.. Biri ya da birkaçı birlikte. Bir de deneyimledikleriniz, umutlarınız, kutlamanız, gizli korkularınız, vizyonlarınız var. Bu açığa çıkanların gözlerine birlikte bakmak için bir davet bu.
Hamilelik ve doğumla ilgili kabul ettiğiniz varsayımlar neler?
Hamileliğiniz ve doğumunuz için bilmeniz gereken tek bir şey olsaydı bu ne olurdu?
Hamileliği bir dönüşüm yolculuğu olarak ele almak mümkün olsaydı, hangi parçalarınızı yanınıza alır, hangilerini geride bırakmak isterdiniz?
Bu soruların rehberliğinde sanatla, ninniyle, masalla, alanın ve birbirimizin desteğiyle, kendinizle ve hamileliğinizle yüz yüze bakmak için çemberde buluşmak dileğiyle..
“Çember derin bir dinleme ve şahitlik pratiğidir; sohbet, diyalog, münazara değildir. Karşılıklı konuşulmaz, birbirine yanıt verilmez, yorum yapılmaz. Konuşma objesini tutan kişi sözle ya da başka bir şekilde kendini ifade eder, diğer herkes can kulağıyla ve tüm mevcudiyetiyle bu kişiyi dinler, şahitlik eder. Çember, şifalı bir dokunuşu olsa dahi bir grup terapisi ve yüklerimizi boşaltma alanı değildir; öz kaynaklarımızı keşfedebileceğimiz, kendi yaşamlarımıza şahitlik ettiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz cesareti topluluk dayanışmasıyla aktive edebileceğimiz bir pratiktir. Bu pratikte, bir şeyleri şifalandırmaya çalışmayız; çemberin şifası tam olarak bu koşulsuz, gündemsiz mevcudiyet ve şahitlik alanı olmasından kaynaklanır. Çember pratiği kendi içsel rehberliğimizle temas etmemize destek amaçlıdır; iyileştirici etkileri olabilmekle birlikte terapi niteliği taşımaz.”
Kapak Fotoğrafı: Filiz Telek
KOLAYLAŞTIRICI:
Çağıl Uraz
Çağıl, geçmişte sadece okuyup yazarak kendiyle bağ kurarken, şimdi topluluklarla ve doğayla da bağlantıda olmayı deneyimliyor. 2011-2014 arasında Psikodrama çalıştı, 2015’te ilk çemberine oturdu. Yoga eğitmenliği ile kendine ve çevresine bakışı değişti. 2019 başında İzmir’de Filiz Telek ile ‘Armağanı Yaşamak’ atölyesinde ‘yaran kapındır’ı duydu ve anneler doğumda ve sonrasında yalnız kalmasın diye İçsel Doğum’da doulalık yolculuğuna çıktı. Şimdi, anneliğe geçişini bir dönüşüm süreci olarak yaşamak isteyen kadınlara, şefkat, anlayış, sıcaklık ve destek sunuyor.