top of page
ÇEMBER ORYANTASYONU: Yeni Başlayanlar İçin
ÇEMBER ORYANTASYONU: Yeni Başlayanlar İçin

28 Nisan Per

|

Zoom

ÇEMBER ORYANTASYONU: Yeni Başlayanlar İçin

Tüm cinsiyetlere açık etkinlik

Bu etkinlik için kayıtlarımız kapanmıştır
Diğer etkinlikleri gör

Zaman & Mekan

28 Nis 2022 21:00 – 23:00

Zoom

Etkinlik Hakkında

Çember, deneyimlerken öğrenilen, nesillerden nesillere aktarılmış, yaşamın gizemleri, lütufları ve hikayeleri ile canlı kalmış kadim bir zanaat. Kadınlar Şifadır Platformu aracılığıyla bu zanaatın daha çok insana ulaşması niyetiyle Nisan 2021’den bu yana her ay çember geleneği, adabı ve pratiği üzerine konuştuğumuz, birlikte tefekkür ettiğimiz, soruları yanıtlayarak karşılıklı öğrendiğimiz bir alan açıyoruz.

Çember Oryantasyonlarına katılarak, bildikleriniz ve bilmediklerinizle, merak ettiklerinizle, hikâye ve sorularınızla gelebilir, çemberin tohumlarını bu topraklarda büyütmemize eşlik edebilirsiniz.

Bu ay davetimiz çember ile yeni tanışanlara. Daha önce hiç çembere oturmamış ve çemberi merak ediyorsanız ya da birkaç kez deneyimlemiş ve yaşamınıza katma niyetindeyseniz sizi Çember Oryantasyonu’na bekliyoruz. Çember bize nerelerden armağan edildi? Çember adabı nedir? Bize rehberlik eden bilgelikler nelerdir? Bu soruların cevaplarını gelin beraber konuşalım.

“Çember derin bir dinleme ve şahitlik pratiğidir; sohbet, diyalog, münazara değildir. Karşılıklı konuşulmaz, birbirine yanıt verilmez, yorum yapılmaz. Konuşma objesini tutan kişi sözle ya da başka bir şekilde kendini ifade eder, diğer herkes can kulağıyla ve tüm mevcudiyetiyle bu kişiyi dinler, şahitlik eder. Çember, şifalı bir dokunuşu olsa dahi bir grup terapisi ve yüklerimizi boşaltma alanı değildir; öz kaynaklarımızı keşfedebileceğimiz, kendi yaşamlarımıza şahitlik ettiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz cesareti topluluk dayanışmasıyla aktive edebileceğimiz bir pratiktir. Bu pratikte, bir şeyleri şifalandırmaya çalışmayız; çemberin şifası tam olarak bu koşulsuz, gündemsiz mevcudiyet ve şahitlik alanı olmasından kaynaklanır. Çember pratiği kendi içsel rehberliğimizle temas etmemize destek amaçlıdır; iyileştirici etkileri olabilmekle birlikte terapi niteliği taşımaz.” 

Kapak Fotoğrafı: Filiz Telek

KOLAYLAŞTICILAR:

Aybike Savaşır Serdar

aybikesavasir@hotmail.com

Aybike; 2016 yılında lohusalığının derin karanlığından yeni çıkmışken oturdu ilk çemberine. O günden beri çemberin büyüsüne, şifasına, gizemine teslim olarak yürür yolunu. İçinden doğan yepyeni Aybike’yi hayretle izler. Yeni Aybike; nakşeder, dans eder, kadınlara ve varoluşun her haline âşık olur, yürür kendine doğru. Şiire kanallık eder, kızına annelik… Çemberin çırağı, eşinin yoldaşı, bacılarının bacısıdır. Her gün mutlaka düşer ama küçük kabilesinin desteği ve ilhamıyla her gün yeniden kalkar. İkiliğin içinde BİR’liğe hasrettir Aybike. Aşk için, aşkla var olmanın daimi talebesi.

Harika Tanrılı

harika.tanrili@gmail.com

Yoğun iş hayatının içinde savaşçı bir kadın iken annelik ile tanıştı. Canından sevdiği kızıyla anneliği öğrenirken içindeki kız çocuğunu da büyüttüğünü çok sonra anladı. Annelik yolculuğunda etrafından desteklenirken, kendisinin de iç kaynaklara ihtiyaç duyduğunu fark ettiğinde, etrafındaki seslere ve sorulara aldırmadan kalbinin çağrısını dinledi. Kendini bilme yolunda kalbinin heyecanla, merakla çekildiği alanlarda çıraklık etti ve bu yolda çırak olmanın adanmışlığı ile yürümeye devam ediyor. Kadınlarla oturduğu çemberlerde kalpten dinlemenin şahitlik etmek olduğunu, tanımadığı kadınların da şefkatle, yargısızca dinleyebileceğini, gözyaşlarının en doğal ilaç olduğunu ve yalnız olmadığını kalbinde her daim hissediyor. Kadın varlığının bereketiyle tanınan büyük aile halkasında, kalbinde ve rahminde hissettiği ata kadınlarının rehberliğinde ve ilhamında, yaşamın döngüselliğindeki tüm nesiller için kalbinin duasını danslarla, şarkılarla söylüyor…

Share this event

bottom of page